Lijst Van Damme?

De Lijst Van Damme is voortgekomen uit de LVD-Purmerend. Dit nadat deze eenmansfractie, bestaande uit Ernst van Damme, die als lijsttrekker en beoogd fractievoorzitter van Trots, zich ná de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 had afgesplitst van deze partij.

En als Lijst Van Damme nu op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Met een nieuw logo, een nieuwe website, en vernieuwde facebook, twitter en youtube accounts. Maar vooral met nieuwe plannen om onze stad aangenamer, veiliger, socialer en welvarender te maken. Samen met u natuurlijk!

En wie is Ernst van Damme?

Dat is de schrijver van dit stukje. Inmiddels 59 jaar jong. Gelukkig nog in goede gezondheid en met voldoende energie en elan om ‘nog even door te gaan’. Niet om de politiek om de politiek, maar om zaken beter te maken. Met name voor mensen die dit niet op eigen kracht kunnen. Voor die wil ik graag een extra steuntje in de rug zijn. Met als hoger doel dit uiteindelijk ook terug te zien in helder beleid en duidelijke maatregelen waar mensen echt mee geholpen worden.

Opgeleid als elektromonteur met een decennialange carrière als ambtenaar bij het toenmalig Gemeentelijk Energiebedrijf (GEB) van Amsterdam. Van waaruit ik ook een jarenlange ervaring als vakbondsleider heb opgedaan bij de vakbond voor ambtenaren, de AbvaKabo. Bij de Vrije Universiteit van Amsterdam terechtgekomen op mijn 29e waar ik het grote geluk heb gehad politicologie te mogen studeren. Ik mag mijzelf geen doctorandus noemen want afgestudeerd ben ik niet. Gelukkig is al het geleerde wel blijven hangen en wordt in mijn dagelijkse praktijk als raadslid stevig ‘aangeboord’.

Na wat omzwervingen in (interim)managementfuncties en vanuit de eigen BV mijn kunsten in de consultatie te gooien is de conclusie gekomen dat dit niet het leven was dat ik zocht. Dus schepen verbrand en er ongeveer drie jaar tussenuit geweest. Waarvan het grootste deel is gebruikt om naar Tibet te wandelen. Dat is uiteindelijk een ervaring geworden dat er nu juist voor heeft gezorgd dat ik hier. En nu. In Purmerend ben aangeland. Om mijn ervaring in te zetten om samen met u  Purmerend op de kaart te zetten. Als een stad met mensen die voor openheid, eerlijkheid en saamhorigheid kiezen.

Ik hoop u heel erg graag eens ergens tegen te komen in onze stad.

Ernst van Damme
Lijsttrekker