“Ik wacht nog steeds op excuses van Bijl!”

Aldus Ernst van Damme, oprichter en voorzitter van de Lijst Van Damme in Purmerend. Zoals inmiddels algemeen bekend heeft burgemeester Bijl hem op 7 december 2016 onrechtmatig ter verantwoording geroepen voor vermeende schending van zijn geheimhoudingsplicht over de daklozenopvang en hij daarbij onvolledig en onterecht het zogeheten Presidium heeft geïnformeerd.

“Onder valse voorwendselen ben ik ter verantwoording geroepen waarbij mij eenzijdig beschuldigingen en verdachtmakingen voor de voeten zijn geworpen. De burgemeester heeft in dit gesprek enerzijds mijn persoonlijke integriteit geschonden en anderzijds getracht ‘mij in te laten zien’ dat ik door mij gepubliceerde columns als raadslid moet schrijven? Iets dat uiteraard ook veel te ver gaat. In een tweetal vergaderingen heb ik al eens aangegeven een excuus tegemoet te zien, maar deze burgemeester heeft daar tot op heden geen gehoor aan gegeven”, stelt de voorzitter van de partij.

“Voor mij en de LVD is het doek hier nog niet gevallen.” Een email is onderweg naar burgemeester en college met het verzoek om voor 1 september aanstaande met een excuus te komen.

Lijstvandamme
16 augustus 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *