Straks geen ‘lijken uit de kast’

Het huidige college heeft in de afgelopen zittingsperiode van de gemeenteraad in Purmerend in de visie van de Lijst Van Damme te veel geld uitgegeven. Overschrijdingen op de door de raad toegekende budgetten voor verbouwingen aan Wherelant, de Multifunctionele sporthal, Leeghwaterbad en het WMO-hulpmiddelenbudget heeft onze stad de laatste vier jaar onnodig 8 miljoen euro gekost. Kosten die met betere bestuurders en professioneler budgetteren voorkomen konden worden.

De Lijst Van Damme heeft eerder vak wethouder Tijmstra aangesproken op haar verantwoordelijkheid om de kosten van de meeste recentelijke verbouwing aan theater de Purmaryn kenbaar te maken. Ook spreken we de huidige wethouder financiën aan op mogelijke overschrijdingen van dergelijke budgetten. Deze wethouder – die vooral heeft laten zien op meerdere uitvoeringsprojecten niet in staat is gebleken om de kosten te beheersen. De Lijst Van Damme neemt dan ook geen genoegen met het antwoord dat de kosten pas ná de verkiezingen aan de raad kenbaar worden gemaakt.

“Ik roep vooral de overige partijen die meedoen aan de verkiezingen en coalitiebesprekingen op, om op korte termijn helderheid te krijgen over dergelijke financiële erfenissen. We moeten weten of dit college de verbouwingskosten van de Purmaryn onder controle heeft gehad”, stelt lijsttrekker Ernst van Damme. “Het lijkt me niet kies om een nieuwe kandidaat wethouder te belasten met ‘de lijken uit de kast’ van voorgangers. We hebben er niets aan als we een nieuwe wethouder installeren die we een week later moeten wegzenden omdat we als de raad opnieuw worden geconfronteerd met een onverantwoorde overschrijding van budgetten”.

15 maart 2018
Lijst Van Damme

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *