Verbouwingskosten Purmaryn

Op 20 december 2017 heeft de Lijst Van Damme vragen gesteld over de uiteindelijke kosten van de verbouwing van theater De Purmaryn in onze stad. Dit naar aanleiding van een nieuwe vraag van het college betreffende de aankoop van het pand Kerkstraat 18. Hoewel de Lijst Van Damme niet tegen de koop van het desbetreffende pand is, wenst het college ook hier ook een verbouwingsinvestering te doen.

Wij zijn van mening dat dergelijke investeringen nauwgezet moeten worden gevolg, eens te meer omdat “het maken van ramingen niet het sterkste punt is van dit gemeentebestuur”, volgens Ernst van Damme. “Forse overschrijdingen op investeringen als voor het Leeghwaterbad en de nieuwe Sporthal laten vooral zien dat de verantwoordelijke wethouder Helm moeite heeft om binnen de beschikbare budgetten te blijven. De Lijst Van Damme heeft de wethouder min of meer beloofd met een motie van afkeuring te komen, indien een volgend project eveneens wordt overschreden.

Het antwoord van de wethouder op de gestelde vraag om de eindafrekening van de Purmaryn te verstrekken aan de raad, is door hem afgedaan met ‘de toezegging’ deze pas te verstrekken in ‘het eerste kwartaal van 2018’. Dit is wat de Lijst Van Damme betreft te laat en vooral onnodig. De wethouder kan de cijfers prima per direct verstrekken. De verbouwing van de Purmaryn is inmiddels ruim achter de rug.  Van Damme: “Zo zijn we als raad al volledig deelgenoot gemaakt van de opening van het verbouwde theater. Er is dan ook geen enkele reden voor de wethouder om gevraagde eindafrekening te vertragen. De wethouder moet zijn verantwoordelijkheid nemen en niet de schijn wekken dat hij zijn ‘hachje loopt te redden’ tot aan de komende gemeenteraadsverkiezingen”.

4 januari 2018
Lijst Van Damme

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *