Gemeente moet aandelen Stadsverwarming verkopen!

“De gemeente Purmerend moet haar aandelen Stadsverwarming verkopen! Van het geld kunnen we beter woningen bouwen”, aldus raadslid Ernst van Damme.

“De 39 miljoen euro die we als gemeenschap in dit bedrijf hebben gestoken levert te weinig rendement op! En heeft het ons geen nadrukkelijke invloed opgeleverd op de kwaliteit, inhoud en prijs van de door het bedrijf geleverde producten.”

Daar komt bij, dat er veel kritiek is op het ‘te agressieve incassobeleid’ van het bedrijf. Waarbij de Stadsverwarming zichzelf de vrijheid geeft om zonder voorafgaande melding de portemonnee van klanten te ‘ beheren’ door ongelimiteerd met machtigingen en inningen om te springen.

De prijs-/kwaliteitsverhouding van de Stadsverwarming is door de Lijst Van Damme ruim drie jaar geleden al aan de orde gesteld in de gemeenteraad. De raad heeft daar toen niets mee willen doen. “Verrassend is het dan ook dat de Stadspartij ineens ‘het licht heeft gezien’, zo blijkt uit het benoemen van de problemen in de Commissie Samenleving van 6 september 2017. Dat is ‘mosterd na de maaltijd’ en vooral drie jaar te laat”, aldus Ernst van Damme.

Met het verzilveren van ons aandelenpakket Stadsverwarming – door deze op de markt aan te bieden – maken we als gemeente direct gemeenschapsgeld vrij om te financieren in de realisatie van sociale woningen in onze stad.

“Voor een bedrag van 39 miljoen euro kunnen we op zijn minst 1000 sociale huurwoningen bouwen in onze stad. Met een gemiddelde huur van 400 euro levert dit de gemeente 4,8 miljoen bruto per jaar op. En dat is heel veel meer dan het jaarlijks uit te keren dividend van de Stadsverwarming aan de gemeente”.

Lijst Van Damme
28 september 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *