Lijst Van Damme neemt kennis van uitspraak rechter!

De Lijst Van Damme heeft kennis genomen van de uitspraak van de rechter inzake het onterecht ontzeggen van de toegang van raadslid Ernst van Damme op het stadhuis.

In eerste reactie op de uitspraak valt vooral op dat “de gemeente blijkbaar anonieme bronnen mag gebruiken die zonder enkele vorm van bewijs geruchten over raadsleden verspreiden. En er vervolgens ‘sancties’ worden toegepast op basis van onbewezen en lasterlijke aannames. Graag willen we u in herinnering roepen dat ditzelfde college bijvoorbeeld niet in actie is gekomen toen – ook anonieme bronnen – via een brief kenbaar maakten dat het binnen de gemeentelijke organisatie ‘nogal rommelt’ aldus van Damme. “Ik verbaas me vooral over het feit dat het gemeentebestuur blijkbaar twee opportunistische definities hanteert voor anoniem”.

Uiteraard is de Lijst Van Damme het niet eens met de uitspraak. “Het toont slechts aan dat waarheidsvinding  niet echt het criterium  van onze rechtstaat is. De rechter heeft uitdrukkelijk gekozen voor een noch-vlees-nog-vis-uitspraak, waarmee hij een onverantwoord precedent schept voor het afbreken van de rechtsbescherming van raadsleden in het algemeen. Aan de andere kant ben ik ook wel een beetje blij met de uitspraak” , aldus Van Damme. “Blijkbaar mogen we nu ook ‘onze anonieme bronnen’ in de politiek inhoudelijke discussie gooien. Dit opent zeker nieuwe perspectieven. Een anonieme brief van ambtenaren blijkt nu toch ook ineens rechtskracht te krijgen”.

“De strijd is wat mij betreft zeker nog niet voorbij en stimuleert mij alleen maar om dit opportunistische regentengedrag kritisch te blijven volgen en te bekritiseren. Ik zal er zeer zeker aan blijven werken om dergelijke bestuurders ‘de plaats te blijven wijzen’. Uiteraard zal de Lijst Van Damme de uitspraak nader bestuderen en al dan niet besluiten in een hoger beroep te gaan.”

24 augustus 2017
Lijst Van Damme

PS: In tegenstelling tot vermeld in het artikel van het Noord-Hollands-Dagblad van vandaag was de heer Van Damme wel bereikbaar voor commentaar. Gisteren heeft de heer Van Damme telefonisch contact gehad met de betrokken journalist en meegedeeld dat de uitspraak hem op dat moment nog niet bekend was. Deze is hem ook pas laat in de middag kenbaar gemaakt. Het NHD heeft voor de plaatsing van het artikel geen contact met de Lijst Van Damme opgenomen.

One comment on “Lijst Van Damme neemt kennis van uitspraak rechter!

 1. Beste heer van Damme,

  Ik steun uw gevecht jegens dit corrupte college!
  De altijd sympathiek ogende xxx xxxx is een hele onbetrouwbare man met diverse discipelen die in de normale maatschappij verguist en opgesloten zouden worden.
  Ik hoop dat dit u sterkt in uw gevecht en dat deze mafioso snel een keer het veld gaat ruimen.

  Met vriendelijke groet,
  Marjan Bakker Smit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *