Purmerend voor de rechter!

Het door de Lijst Van Damme aangekondigde kort geding tegen de gemeente Purmerend gaat door!

De gang naar de rechter is nodig omdat de Lijst Van Damme – en fractievoorzitter Ernst van Damme persoonlijk – onterecht en onrechtmatig worden belastert door het huidige gemeentebestuur. De Lijst Van Damme heeft zich in de aanloop naar dit kort geding in beginsel nog zeer coulant opgesteld. Dit door de gemeente tot drie maal toe de mogelijkheid te hebben geboden in overleg te treden, dan wel tot een minnelijke schikking te komen. De gemeente heeft geen van deze opties aangenomen, waarmee het voortzetten van het kort geding onontkoombaar is.

De heer Van Damme merkt op dat hij “alle vertrouwen heeft in een goede afloop”. En dat een juridische uitspraak in deze zaak “belangrijke gevolgen zal hebben voor raadsleden overal – nu en in de toekomst – en de wijze waarop raadsleden in hun publieke taak (persoonlijk) worden beschermd”.

De zitting zal plaatsvinden op 9 augustus aanstaande in de rechtbank Noord-Holland te Haarlem.

Onze advocaat de heer mr. J.J.L. van Beijsterveldt van Koster c.s. Advocaten te Zaandam, heeft gisteren door de deurwaarder de dagvaarding laten betekenen aan (de advocaat van) de gemeente Purmerend.

Lijst Van Damme
26 juli 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *