WOB-verzoek aan minister Blok

Zoals u bekend, heeft de Lijst Van Damme op 26 januari 2017 een motie ingediend over méér coulance bij de beoordeling van de VOG-aanvraag (verklaring van goed gedrag) van jongeren tot en met 25 jaar uit Purmerend.

Deze motie moest op dat moment noodgedwongen worden ingetrokken, omdat de raad zich in meerderheid achter de oneigenlijke argumenten en aannames van de portefeuillehouder schaarde.

De lijst Van Damme heeft in diezelfde vergadering aangegeven dat zij deze problematiek niet naast zich neer zal leggen, en heeft inmiddels een WOB-verzoek bij de minister van Veiligheid en Justitie neergelegd om alsnog over de gegevens te beschikken die nodig zijn om nader beleid ten aanzien van een ‘tweede kans’ voor jongeren mogelijk te maken. Als u geïnteresseerd bent in het WOB-verzoek aan de minister? Klik dan hier!

Lijst Van Damme
24 juli 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *