Verstrekkingen bijzondere bijstand.

De Lijst Van Damme heeft het college van B&W Purmerend vragen gesteld over de wijze waarop wordt omgegaan met het verstrekken van bijzondere bijstand aan onze medeburgers die hier noodgedwongen een beroep op moeten doen.

De door het college toegezegde dat “niemand in onze gemeente tussen wal en schip mag belanden” wenst de Lijst Van Damme dergelijke uitspraken geconcretiseerd te zien met feiten. Door een significante afname van algemene (categoriale) regelingen en voorzieningen in het terugdringen van armoede moeten steeds meer mensen een beroep doen op het individuele maatwerk van bijzondere bijstand. Hierbij doemt de vraag op; in hoeverre een dergelijke ‘persoonlijke’ beoordeling voor willekeur dan wel rechtsongelijkheid zorgt bij aanvragen en afhandeling van verzoeken. Voor het raadplegen van de ingediende vragen …..Klik hier!

Lijst Van Damme
20 juli 2017

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *