Luchtkwaliteitsonderzoek Weidevenne gewenst!

De Lijst Van Damme heeft het college van B&W door middel van een schriftelijke vraag verzocht om onafhankelijk luchtkwaliteitsonderzoek in gang te zetten in de wijk Weidevenne.

Door een grote toename van het vliegverkeer dat veelvuldig aan- en afvliegt op en naar Schiphol boven de wijk in combinatie met de uitstoot van schadelijke stoffen door de nabij gelegen A7, is de Lijst Van Damme van mening dat nader en onafhankelijk onderzoek moet worden gedaan naar de luchtkwaliteit in Weidevenne.

Daarbij wil de Lijst Van Damme de mogelijke effecten van het Beusebos in het afvangen van schadelijke stoffen in kaart hebben en welke eventueel nadelige effecten voor de luchtkwaliteit optreden indien deze ‘longfunctie’ van deze 17 ha natuur verdwijnt.

We houden u op de hoogte van de antwoorden van het college en de ontwikkelingen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *