Burgemeester waarschuwt alle raadsleden!

De burgemeester van Purmerend heeft een opmerkelijke daad gesteld door verleden week alle raadsleden een brief te zenden waarin hij aangeeft dat zij niet in het openbaar kunnen treden over ontwikkelingen in de daklozenopvang.

Dat is een zeer ongebruikkelijke zet! Eens te meer omdat alleen de LVD zich daadwerkelijk bezighoudt met dit dossier. In de gemeenteraadsvergadering van 2 maart heeft e.e.a. geresulteerd in de indiening van een motie van wantrouwen tegen de burgemeester door de LVD. Een motie waarmee de LVD heeft aangegeven dat de persoonlijke hetze die de burgemeester tegen de fractievoorzitter -Ernst van Damme – voert, vooral te maken heeft met dit AOP-dossier.

De overige leden van de raad hebben aangegeven dat zij geen bewijs aanwezig achten die duiden op de persoonlijke aanvallen van de burgemeester aan het adres van onze fractievoorzitter. De LVD is van mening dat die bewijzen er zijn, maar door het opleggen van geheimhouding niet kunnen worden gepresenteerd. De raad is in zijn geheel achter de zwakke verdediging van deze burgemeester gaan staan en heeft hem zelfs gelegitimeerd met applaus. Als dank voor deze morele actie krijgt men dus nu de dreigbtief op de mat! Voor een burgemeester die beweert dat hij van raadsleden verwacht dat deze hem direct benaderen via de daarvoor formeel beschikbare kanalen, oogt het vooral vreemd dat hij de LVD niet direct aanspreekt. En daarmee ieder raadslid tot potentieel verdachte maakt. Wie de schoen past……..!

LVD-Purmerend
12 maart 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *