College B&W Purmerend wenst zich niet te laten controleren!

Op 6 februari heeft de LVD vragen gesteld over de bereidheid van het college tot het instellen van een zogeheten ‘lobbyregister’. Deze vraag is ingeboekt als ingediend op 7 februari 2017.

De beantwoording van deze vraag is in de visie van de LVD onacceptabel! Zo begint de beantwoording met het feit dat men het blijkbaar moeilijk vindt om stukken te lezen. Het gebruik van aanhalingstekens maakt het college blijkbaar in de war? De LVD vindt dergelijke opmerkingen ‘ongepast’. “Bestuurders en ambtenaren die niet in staat zijn om teksten van hun burgers en vertegenwoordigers te lezen moeten maar beter hun best doen”, aldus raadslid Ernst van Damme. “In het algemeen komt ‘de algebra’ vooral uit de koker van de overheid zelf, waardoor onze medeburgers met onbegrijpelijke ambtelijke juridische termen worden gebombardeerd”. Van Damme heeft meer de indruk “dat het college met dit soort ‘afleidingsmanoeuvres’ vooral niet wenst toe te komen aan de daadwerkelijke inhoud”!

In de raad van 30 maart aanstaande zal de LVD alsnog een motie voorleggen waarin de invoering van een lobbyregister zal worden voorgesteld.

LVD-Purmerend
26 februari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *