B&W Purmerend stopt daklozenopvang in ‘doofpot’!

De LVD is zeer ontstemt over de behandeling en afhandeling van gestelde schriftelijke en technische vragen over de daklozenopvang AOP in Purmerend. Het college beroept zich constant op geheimhouding om – zo het heet – de mensen en de stichting ‘niet te beschadigen’. Het probleem is echter dat degene die de beschadigingen aanbrengt op dit moment het college zelf is. Door de geheimhouding als instrument te blijven hanteren is in de visie van de LVD het college doelbewust bezig om wijzigingen in de daklozenopvang ‘achter de gordijnen’ vorm te geven, met daarbij grote gevolgen voor de dienstverlening aan daklozen en mogelijke persoonlijke gevolgen voor medewerkers aldaar.

doofpot

Het college gaat zelfs zover dat de openbaar en publiek gestelde vragen (en beantwoording) van de LVD  – allen het predicaat ‘vertrouwelijk’ hebben gekregen? En dat is zeer ongebruikelijk, dan wel laat het zien dat de gemeenteorganisatie niet zo goed op de hoogte is van de regels omtrent het opleggen van geheimhouding in het algemeen.

Eerdere vragen van de LVD over de ‘overwegingen’ van het college om aan geheimhouding vast te houden zijn steevast ontwijkend beantwoordt. Dat wil zeggen, dat het college de vragen van de LVD “minachtend en met ‘belachelijke, simplistische en niet ter zake doende antwoorden ‘afdoet’!” De LVD constateert dat het college bewust vertragingen toepast waardoor de onduidelijkheid in de daklozenopvang alleen maar toeneemt.

De LVD heeft het college een ultimatum gegeven tot 10 maart aanstaande. Indien niet wordt overgegaan tot de openbare publicatie van – in ieder geval de door de LVD ingediende vragen en beantwoording – …….

zal de fractie zelf tot publicatie overgaan”, aldus Ernst van Damme, fractievoorzitter. “De arrogantie en de wijze waarop ik als raadslid wordt ‘afgeserveerd’ in dit dossier laat een grote minachting zien voor de raad en individuele raadsleden. Het middel van de ‘geheimhouding’ wordt in de visie van de LVD voornamelijk ‘uit de kast getrokken’, om de LVD – en uiteraard ook de overige fracties in de raad – ‘monddood’ te maken……Van belang is dat daklozenopvang in onze stad op een juiste en professionele wijze plaatsvindt. Door deze ‘doofpot’ kan de raad geen objectieve afweging maken, en is deze overgeleverd aan ‘onduidelijke organisatorische bevliegingen’ in de gemeentelijke organisatie.”

LVD Purmerend
22 februari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *