Ultimatum! Openbaarheid dossier daklozenopvang.

De LVD heeft geruime tijd aangegeven zich niet te kunnen vinden in de door het college opgelegde geheimhouding aangaande de ontwikkelingen in de daklozenopvang AOP. Dit o.a. in samenhang met een ‘uitbreiding’ van Clup Welzijn en de ‘overname’ van SMD-medewerkers.

De argumentatie van het college waarop zij de geheimhouding baseert klopt in de visie van de LVD niet. De opgelegde vertrouwelijkheid aan de raad dient volgens het college om het AOP – dan wel hier werkzame personen – te beschermen. In de visie van de LVD ligt dat toch anders. Eens te meer omdat juist het college aangemerkt kan worden als ‘de agressor’ in haar aanpak. In dat geval dient het opleggen van deze geheimhouding vooral als “bescherming en verhullen van de eigen acties” van het college naar het AOP. “En daar is geheimhouding niet voor bedoeld”, aldus raadslid Ernst van Damme.

De LVD zal zo spoedig mogelijk het college verzoeken om de geheimhouding op dit AOP-dossier op te heffen. Als dit niet gebeurt vóór 10 maart 2017 dan zal de LVD zelf haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en de problematiek en stukken openbaar maken.

LVD-Purmerend
17 februari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *