Persbericht!

Naar aanleiding van de recentelijke berichtgeving in de media dat “het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA) geen verdere activiteiten zal ontwikkelen om de komen tot een mogelijke opvanglocatie in (gemeente) Waterland” spreekt de LVD ‘de vrees’ uit dat hiermee de indruk wordt gewekt, dat er ‘geen noodzaak’ meer aanwezig wordt geacht om in Purmerend vluchtelingen daadwerkelijk op te vangen.

vluchtelingen

” Deze constatering” – zo waarschuwt het raadslid Ernst van Damme – ” is te voorbarig! We weten niet in hoeverre ‘het schaakspel’ in Europa en de toestroom van de hierdoor ‘opgehouden’ vluchtelingenstroom zich verder gaat ontwikkelen. We moeten daarom nog steeds uitgaan van een reële mogelijkheid dat de vraag naar opvangplaatsen weer kan toenemen. ”

” Wat mij betreft staat Purmerend dan bovenaan het lijstje en hoop ik dat onze Commissaris van de Koning, de heer Remkes, dit welgemeende advies zal volgen “, aldus het raadslid.

LVD-Purmerend
11 september 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *