Nog steeds chaos over Woningnet

 

Vanaf het moment dat de gedwongen inschrijving’ bij het Woningnet.nl een feit werd, heeft de LVD zich ingezet om deze onrechtmatige actie van rechtsongelijkheid te keren. Vooral omdat we van mening zijn dat hiermee – vooral onze financieel minder draagkrachtige medeburgers – het gelijke woonrecht wordt ontnomen.

woningnet

Zowel de Stadsregio als het College van B&W te Purmerend hebben deze handschoen niet opgepakt waarmee tot op dit moment nog steeds niet duidelijk is hoe een en ander wordt gerepareerd? Vooral na de uittreding van de wooncorporaties Intermaris en Wooncompagnie is het ‘een onbeheersbare chaos geworden’. De LVD vraagt zich af waarom er ‘paniekvoetbal’ wordt gespeeld op dit dossier? Voeren de Stadsregio en de gemeenten daadwerkelijk de regie op het sociale woonbeleid?  Deze en andere vragen zijn gisteren per brief kenbaar gemaakt aan de SRA. 09-03-2016-SRA-Woningnet-Brief-LVD

En of de inmiddels bij elkaar geschraapte extra inkomsten (4,5 miljoen) van Woningnet niet in ‘een compensatiepotje’ komen ter dekking van de verhuurdersheffing? De LVD heeft aangegeven dat een ‘grondig onderzoek’ wenselijk is naar het reilen en zeilen van dit ‘verdeelbedrijf.’

Zolang er nog geen volledige duidelijkheid bestaat over de toekomst van een eerlijk en toegankelijker verdeelsystematiek bestaat de mogelijkheid dat – benadeelden – pro-forma een beroep doen op de Coulanceregeling welke tot 1 juli 2030 loopt.

Een voorbeeldbrief vind u hier: Hier ophalen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *