Update: LVD wenst strafrechtelijk onderzoek A.W.Boer

Naar aanleiding van het commentaar van heer A.W. Boer op het vandaag verschenen artikel in het Dagblad Waterland zal ik namens de LVD een laatste reactie geven.

“Heer Boer vertelt niet altijd complete verhalen, dus voel ik me vrij de gaten hier voor u in te vullen. Het klopt dat heer Boer (te laat) zijn financiële verantwoording in Purmerend heeft overlegd. Wat heer Boer er vergeet bij te zeggen is dat deze ‘verantwoording’ – tot op vandaag – ‘een grote gatenkaas’ is, en uit niet-verklaarbare uitgaven bestaat. ‘De regels’ houden ook in dat er sprake is van het overleggen van een kloppende en overzichtelijke debet-credit administratie. En dat het banksaldo van de fractierekening daarmee in overeenstemming is. Dit laatste heeft de gemeente Purmerend niet kunnen vaststellen.

Dat heer Boer stelt dat hij “de provincie niet heeft kunnen terugbetalen omdat hij persoonlijk failliet is”. Dat is wat mij betreft niet aan de orde hier. De strafrechtelijke vraag is of heer Boer ‘uit de pot heeft gegrepen’, en niet of hij het wel of niet kan terugbetalen? Hieruit volgt tevens de vraag, in hoeverre heer Boer zijn financiële verantwoording richting de provincie heeft afgedaan?

Bij de opmerking van heer Boer dat hij huurt in de vrije sector, wil ik volstaan met u als lezer te vragen hoeveel mensen u zelf kent in uw nabije omgeving die onder financieel bewind staan, en die ook in de vrije sector huren?

Als laatste geeft heer Boer aan dat hij het ‘pertinente onjuistheden’ vindt. De LVD vindt dat – juist voor het antwoord op deze vraag – de gang naar de rechter van heer Boer nodig zal zijn.

Ik ben van mening dat we deze affaire inmiddels ‘uitgemolken’ hebben. Ik heb verder geen voor- en tegenargumenten meer nodig in deze onverkwikkelijke zaak. Ik neem aan dat zowel de provincie als het college van B&W van Purmerend de meest voor de hand liggende keuze zullen maken.”

Ernst van Damme
Raadslid LVD-Purmerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *