Open brief aan Heer Boer van Leefbaar Purmerend

Purmerend, 12 oktober 2015

Open brief aan de Heer Boer, Leefbaar Purmerend

Heer Boer,

Graag wil ik u op deze wijze na een zeer lange tijd van repliek dienen inzake uw werkwijze en gedrag van het afgelopen jaar. U bent al enige tijd bezig om uw tweetpijlen op mij te richten. Daarmee doet u onvolledige, ongenuanceerde en ongefundeerde uitspraken over mij als persoon. Ik heb nu even tijd genomen om u daar in deze finale openbare brief eens te vertellen wat ik daar van vind. En is de wijze waarop u zich in het vluchtelingendebat gedraagt, voor mij ook aanleiding u aan te spreken.

Op de inspraakavond van 6 oktober jl. sprak u mij aan met “Zo, heb je weer gezopen en gesnoven?” Ik heb u daar direct en ter plekke aangesproken op deze schofterige en insinuerende laster. U bent met deze opmerking nog zeker niet van mij af heer Boer. Ik begrijp dat u met dit schofterig gedrag wel vaker mensen uit de tent wilt lokken, maar dit La-Tourette-achtige toneelstukje is ver beneden elk peil. Maar misschien doe ik u onrecht aan, want mogelijk kan ik niet meer verwachten van een zichzelf politicus noemende twitteraar die niet meer dan 140 tekens tegelijk kan opnemen. Mogelijk dat hieraan uw gebrek aan inzicht is te wijten en is het moeilijk de aandacht op wat grotere teksten te richten. Uw slecht geïnformeerde achterban zegt, dat we de 40 euro voor de vergoeding van de statushouders per nacht in onze eigen zak steken, heer Boer, en u zit te klappen. Uw achterban zegt dat iedereen getraumatiseerd aankomt, en u zit te klappen heer Boer, Uw achterban zegt dat we zakkenvullers zijn en u zit mee te klappen heer Boer.

U bent – met alle respect – een man met weinig zelfreflectie. Zo maakt u er geen geheim van dat u diep in de schulden zit met uw gezin. En verschijnen er in de media berichten over u dat u tienduizenden euro’s schuld heeft opgebouwd door zowel fractiegelden van de provincie NH als die van de gemeente Purmerend voor privé doeleinden te hebben toegeëigend. De gemeente Purmerend heeft u in haar schuldhulpverleningsregeling opgenomen en daarmee u en uw gezin van een verblijf op straat gered. Zelf moet u ongetwijfeld gevoeld hebben wat het kan betekenen ontheemd te zijn. En in plaats dat u zich in schaamte, diep buigend en dankbaar opstelt, loopt u door de gangen van ons gemeenschapshuis zelfs te koketteren met deze publieke schuld op uw niet gebogen schouders. Ter leniging van uw schulden heeft u zichzelf, uw vrouw en uw zoon op uw lijst gezet tijdens de verkiezingen in 2014. Ik persoonlijk vind dit nogal asociaal en gedurfd. Blijkbaar mag de gemeenschap van Purmerend niet alleen opdraaien voor de door u gemaakte schulden en de ontvreemding van ons gemeenschapsgeld . Wij mogen dit zelfs nog doen met het gemeenschapsgeld waarmee we de vergoedingen voor u en uw vrouw voor het raadslidmaatschap betalen.

Van dezelfde financiële regeling en vergoeding maakt u gebruik om mensen ongenuanceerd op te ruien tegen uw eigen weldoeners en redders in nood. Ik zie hierin weinig verschil tussen een asielzoeker die klaagt over een trage internetverbinding (een voorbeeld die u en uw achterban ook graag gebruiken om aan te tonen dat vluchtelingen niet deugen) en u. Nog klagen ook, meteen terugsturen…… Begrijpt u wat ik bedoel?

Ik heb vanavond dan ook maar één vraag aan u heer Boer. “of u zo vriendelijk wilt zijn om de raadsleden aan te wijzen waarvan uw bij elkaar gesprokkelde achterban en u van mening zijn dat het ‘zakkenvullers’ zijn”.

U verspreidt uw gif op nationale tv en ligt welhaast op de stoep van alle media die genegen zijn om u een platform te geven voor de kijkcijfers. U geniet daar zo van dat u deze verkiest boven de bijeenkomsten waar u als raadslid bij gewenst bent. U verdraaid en verspreid leugens en beschuldigd onze burgemeester van onware en niet door u te bewijzen malversaties. Uw mediakliekje (waarbij ik wil opmerken dat deze hun rolodexen eens gaan opschonen), hobbelt aardig mee in de hoop uw slecht geïnformeerde troepen ooit eens lid van hun parochie te maken.

Ik vind u instabiel, opportunistisch en verre van standvastig. U diskwalificeert zich wat mij betreft hiermee als politicus. Ik ben van mening dat u niet het soort politicus bent waar onze stad op zit te wachten. Sterker nog, het zou uw partij goed doen uw plaats vacant te zetten.

Ernst van Damme

Raadslid LVD-Purmerend

4 comments on “Open brief aan Heer Boer van Leefbaar Purmerend

  1. Goed u wilt graag bepaalde mensen uit de raad hebben door hun gedrag waar u zich aan stoort. Maar zelf bent u ook niet helemaal feilloos hoor. En ik hoor u al zeggen leg mij dat eens uit. Nu ik was toevallig een paar maanden terug op een avond aanwezig in het publiek en wat zag ik toen van u? Dat u wegliep terwijl er een paar mensen werden geinstalleerd en toen had u ook het fatsoen in u lijf moeten hebben om te blijven zitten. Tenslotte heb ik gehoord waarom het allemaal draait. U heeft ook nog een zetel meegenomen waardoor u daar nu zit omdat u niet tegen u verlies kon. Ja wel jammer maar ga dan voor u eigen zetel en val andere mensen niet zo lastig. S6 verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *