LVD onderzoekt ‘Burgerwacht’ Purmerend!

De LVD onderzoekt de mogelijkheden tot het oprichten van een zogeheten ‘burgerwacht’ in Purmerend.

De noodzaak om een dergelijk initiatief in gang te zetten komt voort uit; de ontwikkelingen ten aanzien van het vluchtelingenbeleid, de hiermee gepaard gaande tweedeling in onze samenleving, en de onkunde van landelijke en lokale bestuurders om een en ander in goede democratische banen te leiden.

De ‘burgerwacht’ zal vooralsnog alleen worden opgericht binnen de gemeente Purmerend, en zal volgens de heer Van Damme, raadslid LVD, “een slapend bestaan leiden, maar in nood worden ingezet om de democratische normen en waarden in onze samenleving te blijven bestendigen”.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven op de website van de LVD. Het is de intentie van de LVD dat de burgerwacht maandelijks bijeenkomt, waarin vraagstellingen als orde, veiligheid, wederzijds respect en criminaliteitsvraagstukken in onze stad aan de orde komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *