LVD-Purmerend ‘hekelt’ het CDA.

De LVD-Purmerend verbaasd zich in het feit dat er her en der in onze stad, en zelfs in het gemeenschapshuis van Purmerend “Loesje-achtige posters” van het CDA-Purmerend zijn opgehangen over eenzaamheid…..

naamloos

“Hiermee pretendeert het CDA-Purmerend zich dit thema eigen te maken”. Ernst van Damme van de LVD vindt dit op zijn minst “opmerkelijk!” Hij geeft aan dat alle partijen de noodzaak erkennen tot een beter inzicht in de eenzaamheidsproblematiek in onze stad. “Daarin onderscheiden de partijen in de gemeenteraad zich niet”, aldus Van Damme. Hij verwijst hiermee naar het nagenoeg unaniem aangenomen wijzigingsvoorstel over eenzaamheid tijdens de behandeling van de Kadernota op 10 juni dit jaar. Hierin heeft de raad bepaald dat een aanvullende cijfermatige analyse over eenzaamheid door de GGD-ZW zal worden aangeleverd, waarna eventuele vervolgacties verder kunnen worden besproken.

Het is wat “disrespectvol van het CDA”, meent Van Damme om “eerst raadsbrede steun te vragen om daarna jezelf als eenling ‘te afficheren’ op een wijze die wel erg aan een vroege start van een verkiezingscampagne doet denken. Ik hoop toch niet dat het CDA ‘over de rug van eenzame mensen’ hier aan goedkope partijpolitiek doet”.

De LVD heeft de wethouder communicatie verzocht om de posters uit het stadhuis te laten verwijderen.

29 september 2015: De wethouder heeft afgelopen maandag aan het verzoek van de LVD gehoor gegeven. Met dank daarvoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *