Overschrijven woonduur voor minima niet mogelijk!

PURMEREND – De gemeenteraadsfractie van de LVD in Purmerend heeft het college van B&W via een brief laten weten het niet eens te zijn met de restricties welke aan minima worden opgelegd bij het overschrijven van hun woonduur naar inschrijfduur vóór 1 juli aanstaande…..

FNV-uitspraak!
FNV-uitspraak!

Die datum is de laatste mogelijkheid dat onze inwoners – in het kader van de gewijzigde woningwet van 1 januari dit jaar – deze handeling wettelijk kunnen verzoeken volgens de wetgever.

De enige mogelijkheid die wordt geboden is de wijziging door te geven door verplicht lid te worden van woningnet.nl. Dit kost onze medeburgers met een minimum-inkomen (waarvan een aantal in schuldhulpverleningstrajecten lopen) éénmalig en direct €50, plus een jaarlijkse contributie van €10. Aangezien dit voor velen niet financieel is op te brengen, vindt de LVD dat gebruikmaking van deze wettelijke mogelijkheid hen onterecht wordt onthouden.

De LVD heeft het college verzocht om hier zo spoedig mogelijk een oplossing te bieden, mogelijk door een vergoeding aan te bieden via de regeling ‘M€€rdoen!’ Tevens is het college verzocht dit zo breed mogelijk te communiceren naar de desbetreffende doelgroepen. De LVD wacht de antwoorden van het gemeentebestuur af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *