Gratis parkeren op zondag.

De LVD heeft zich in de raadsvergadering uitgesproken vóór het afschaffen van betaald parkeren op zondag. Een van de redenen is dat parkeertarieven volgens de LVD  slechts kunnen worden geheven als er daadwerkelijk sprake is van een parkeerprobleem. Cijfers tonen aan dat er geen parkeerproblemen op zondagen zijn in het centrumgebied van Purmerend. Daar komt bij dat het college zich niet kan beroepen op een gedegen parkeeranalyse. Zonder deze is het niet aan te bevelen betaald parkeren waar dan ook in te voeren.

De LVD realiseert zich dat – in het kader van het coalitieakkoord – dit voorstel van het nieuw zittende college tot stand is gekomen. En zal waken dat dergelijk beleid op realistische aannames stoelt in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *